rudi057 Zombie
Broj poruka : 6 Datum upisa : 2012-04-09 Godina : 30 Lokacija : Zagreb
| Subject: HELLO! HELLO! HELLO! Mon 9 Apr 2012 - 22:11 | |
| Pozdrav stalkeri Balkana! Ja sam Rudi iz Zagreba, bavim se modovima za GTA San Andreas, a več mjesec dana razmišljam o tome kako bih počeo raditi modove za S.T.A.L.K.E.R. SoC i za Clear Sky. Najdraži S.T.A.L.K.E.R. mi je Shadow Of Chernobyl (igram ga s modovima Oblivion Lost, Arsenal Mod RC1 i SmP 2.4) a najdraži "faction" mi je Clear Sky iako me nastavak "Clear Sky" razočarao jer su oružja precizna ko' kubura na 300 metara. Call Of Pripyat nažalost ne mogu pokrenut jer bi mi se laptop pretvorio u ugljen. Strelok mi je rekao za ovaj forum, a iznenadilo me to što 2 tjedna tražim objašnjenje kako .ogf pretvorit u .3ds po raznim stranicama na engleskom a sve to piše ovdje! |
|
PoWeR Master
Broj poruka : 546 Datum upisa : 2011-07-19 Godina : 29 Raspoloženje : OK
| Subject: Re: HELLO! HELLO! HELLO! Tue 10 Apr 2012 - 0:05 | |
| Dobro dosao stalkeru I srecno u modovanju! |
|
purke62 Osnivač administrator
Broj poruka : 712 Datum upisa : 2010-03-10 Godina : 62 Lokacija : Novi Sivac,Srbija Raspoloženje : <string_table>
| Subject: Re: HELLO! HELLO! HELLO! Tue 10 Apr 2012 - 4:56 | |
| Dobro nam došao stalkeru.Radije me što imaš iskustva u modovanju i što imaš volje i ambicija da moduješ Stalker.Nadam se da ćeš odvde naći dovoljno valjanih informacija za početak bavljenaj stalker modingom.Za sve što te interesuje a ne nalazi se ovde zapisano po temama, slobodno pitaj, možda neko zna odgovor. Pošto si se bavio modovanjem GTA, evo odmah i ja tebe da nešto pitam.Svremena na vreme naletim na neki dobar model oružja iz GTA.Upravo sam eto danas naišao na dosto dobro odrađen model pumparice SPAS 12 i M16 u stilu BF3.Model je u formatu .dff.Imam i SparkIV i OpenIV i WDR Viewer i da ne nabrajam više.Imam plug-in za 3Ds max 2010 za .dff forma.nije problem, otvorim ga sa njim ali je problem što ceo model budej jedan mesh.Odvojiti UV mape je prava umetnos osim a ko nisu složene kao što je kod ovog modela SPAS 12.Kod tog modela je bilo lako jer su UV mape razbacane od centra tako da ih nije teško selektovati i odvojiti meševe.Međutim, kod modela M16 je situacija preklapanja UV mapa.Četiri UV mape su jedna preko druge a samo jedna negde sa strane (od optike acog), ostalo je sve preklopljeno tako da je to zaludan posao i možda je lakše napraviti novi model. Moje pitanje je, da i možda postoji način ili neki program, pligin... koji taj .dff format može da otvori normalno, sa odvojenim meševima i da isti model sačuva u nekom poznatom formatu, tipa .3ds, obj, fbx...? U napred hvala. P.S. Da li je moguće da je PoWeR napisao neki post bez engleskih upadica.Šta će ovo da se desi?Ne sluti na dobro, to je sigurno. |
|
Strelok Novice
Broj poruka : 14 Datum upisa : 2012-03-07 Godina : 29 Lokacija : Zagreb Raspoloženje : Pistolet-Pulemyot Shpagina
| Subject: Re: HELLO! HELLO! HELLO! Tue 10 Apr 2012 - 9:39 | |
| Pozdravljujem te! Dobro došao! |
|
Major Degtjarev Veteran
Broj poruka : 211 Datum upisa : 2011-09-16 Godina : 25 Lokacija : Pirot/Srbija Raspoloženje : Time for some vodka...
| Subject: Re: HELLO! HELLO! HELLO! Tue 10 Apr 2012 - 13:06 | |
| Pozdrav stalkeru,želim ti veliki uspeh u modovanju. |
|
PoWeR Master
Broj poruka : 546 Datum upisa : 2011-07-19 Godina : 29 Raspoloženje : OK
| Subject: Re: HELLO! HELLO! HELLO! Tue 10 Apr 2012 - 13:27 | |
| |
|
Placenik Veteran
Broj poruka : 407 Datum upisa : 2010-11-07 Godina : 41 Lokacija : Salzburg, Austrija Raspoloženje : Zloglasno
| Subject: Re: HELLO! HELLO! HELLO! Tue 10 Apr 2012 - 17:31 | |
| |
|
rudi057 Zombie
Broj poruka : 6 Datum upisa : 2012-04-09 Godina : 30 Lokacija : Zagreb
| Subject: Re: HELLO! HELLO! HELLO! Wed 11 Apr 2012 - 15:14 | |
| Hvala svima. purke62, mislim (ali nisam siguran) da je problem u tome što ja jednostavno spojim sve dijelove oružja s "attach" u jedan mesh, tek sam kasnije shvatio da ih mogu spojit sa "schematic view" tako da kad netko to oružije otvori, nema jedan mesh nego zasebne dijelove (npr; cijev, mehanizam, kundak...) spojene samo virtualno. Kod M16 iz BF3 sam u GIMP-u zalijepio onu "krpu" preko texture kundaka. Možda su zbog toga jedna preko druge. |
|
Sponsored content
| Subject: Re: HELLO! HELLO! HELLO! | |
| |
|