Subject: Re: S.T.A.L.K.E.R. 2 Sun 1 Jul 2018 - 14:30
@AlfaStalker Kakve veze ima ovaj mod sa temom S.T.A.L.K.E.R. 2 ????? Zar ovde nema podforum za modove?
AlfaStalker Experienced
Broj poruka : 99 Datum upisa : 2014-05-17 Godina : 49 Lokacija : černobil Raspoloženje : Братишка из спецназа
Subject: Re: S.T.A.L.K.E.R. 2 Sun 1 Jul 2018 - 22:15
Pa i nema veze sa stalkerom 2 .... ali i istali postovi kad pogledaš čitav niz u ovoj temi nemaju ama baš nikakve veze o tome osim praznog blebletanja o vedama, vremenskoj prognozi u indiji i ko zna čemu ................. A ipak je ovo novost u svijetu stalkera koji je podosta utihnuo, pa mislim da je lijepa vijest za one koji čekaju da izađe stalker 2 za par godina , da sa ovim malo ubiju vrijeme. .............
Last edited by AlfaStalker on Tue 3 Jul 2018 - 14:32; edited 1 time in total
purke62 Osnivač administrator
Broj poruka : 712 Datum upisa : 2010-03-10 Godina : 62 Lokacija : Novi Sivac,Srbija Raspoloženje : <string_table>
@AlfaStalker Opomenuo sam te jedino iz razloga što postoji odgovarajući podforum za modove. Što se tiće Zeke i Starca, tačno je da im se tema "otrgla iz ruku", žao mi bilo da ih prekidam i opominjem. Stalkerske duše široke i radoznale, duše lutalice, pa malo odlutale. Ništa strašno a počelo je sa neslaganjem oko moguće koncepcije i lokacije samog Stalker 2. Zeka smatra da je Černobilska Zona iscrpljena tema i da je besmisleno vraćati se opet u nju i treba da idemo u japan, npr i tamo stalkerišemo.Starac smatra, kao i ja, da je Černobilska Zona neicrpna tema i živa i da pulsira i dalje i da to nije problem , već s kim i s čim će Serjoža to da napravi.Modovi za Staler se štancuju i dalje i to sve bolji i zreliji. Eto i ovaj što si ti dao link je dokaz da je Zona još uvek produktivna iako je interesovanje daleko manje nego ranijih godina. Meni je sve ovo oko Stalker 2 neozbiljno i bez veze.Kada je 2010 najavljen prvi put, to je bilo daleko profesionalnije odrađeno. Bilo je konferencija za štampu, intervjua. Nisu previše otkrivali, što je i normalno ali se imao utisak da postoji Tim i da se ozbiljno radi. Šta sad imao osim šturog obaveštenja na FB od strane Grigoroviča i "mrtve" zvanične strane novog sajta igre. Da ne postoji tim koji će raditi Stalker 2, bilo mi je , praktično jasno prvi dan, kad sam video da za zvanični sajt i log nove igre, koristi tuđi font, sa simboličnim nazivom "Boycott". Sluti na bojkot igre od strane starih ljubitelja franšize jer se ponaša neozboljno i dodatno iritira svojim političkim izjavama a to nikako Rusima, koji su mu glavno eksportno tržište, ne prija. Džaba što je na svojoj FB strani obežao da neće biti politike u Stalker 2 ali Rusi čitaju njegove izjave po medijima i to nebih rekao da će mu na dobro izaći. Možda i grešim ali nema veze.ali, zatr je bio toliki problem da naprave svoj originalni font, kao što su uradili za prvi deo? Sve mi se čini da on nema nikoga u timu, barem ne kad je objavio vest . Verovatno je on sam , na brzinu, skarabudžio tu početnu stranu novog sajtai pustio u vetar, da vidi kako će raja reagovati. Od stare ekipe, koja je sad u Vostok Games radi taj Battle Royale, teško da će nekoga nafatati.Pravljenje potpuno nove ekipe je dugotrajan i neizvesan posao.Zato mislim da je opcija (ako je uopšte stvarno rešio da napravi novi Stalker) da unajmi neku profi ekipu i plati neki od profi endžina ( tipa UE 4) i da onda ima realnih izgleda da Stalker 2 ugleda svetlo. Ovako, mrka kapa.
Zeka-Peka Experienced
Broj poruka : 127 Datum upisa : 2012-07-22 Raspoloženje : zombiran...
Е па нисте ме баш добро разумели (или сам се ја лоше "одразио" - мрзи ме да гледам... ), не мислим, да треба избегавати да Сталкер буде у Припрјату, али мислим да би "бум" био нпр: "Сталкер Фукушима...", да би то могло да "обнови" игрицу, или је "ојача" (поготову на западу).
Иначе, ако је тај Григорович засео (да не кажем зас*ао) са политиком, нема од "фабричког" Сталкера више ништа. Мада, реално, модови су и потенцијално и стварно екстра ствар и чак можда и довољни да одрже "Сталкер заједницу".
Браћо Сталкери
S.T.A.R.A.C. Experienced
Broj poruka : 103 Datum upisa : 2011-01-31 Lokacija : Flatrth
@AlfaStalker Opomenuo sam te jedino iz razloga što postoji odgovarajući podforum za modove. Što se tiće Zeke i Starca, tačno je da im se tema "otrgla iz ruku", žao mi bilo da ih prekidam i opominjem. Stalkerske duše široke i radoznale, duše lutalice, pa malo odlutale. Ništa strašno a počelo je sa neslaganjem oko moguće koncepcije i lokacije samog Stalker 2. Zeka smatra da je Černobilska Zona iscrpljena tema i da je besmisleno vraćati se opet u nju i treba da idemo u japan, npr i tamo stalkerišemo.Starac smatra, kao i ja, da je Černobilska Zona neicrpna tema i živa i da pulsira i dalje i da to nije problem , već s kim i s čim će Serjoža to da napravi.Modovi za Staler se štancuju i dalje i to sve bolji i zreliji. Eto i ovaj što si ti dao link je dokaz da je Zona još uvek produktivna iako je interesovanje daleko manje nego ranijih godina. Meni je sve ovo oko Stalker 2 neozbiljno i bez veze.Kada je 2010 najavljen prvi put, to je bilo daleko profesionalnije odrađeno. Bilo je konferencija za štampu, intervjua. Nisu previše otkrivali, što je i normalno ali se imao utisak da postoji Tim i da se ozbiljno radi. Šta sad imao osim šturog obaveštenja na FB od strane Grigoroviča i "mrtve" zvanične strane novog sajta igre. Da ne postoji tim koji će raditi Stalker 2, bilo mi je , praktično jasno prvi dan, kad sam video da za zvanični sajt i log nove igre, koristi tuđi font, sa simboličnim nazivom "Boycott". Sluti na bojkot igre od strane starih ljubitelja franšize jer se ponaša neozboljno i dodatno iritira svojim političkim izjavama a to nikako Rusima, koji su mu glavno eksportno tržište, ne prija. Džaba što je na svojoj FB strani obežao da neće biti politike u Stalker 2 ali Rusi čitaju njegove izjave po medijima i to nebih rekao da će mu na dobro izaći. Možda i grešim ali nema veze.ali, zatr je bio toliki problem da naprave svoj originalni font, kao što su uradili za prvi deo? Sve mi se čini da on nema nikoga u timu, barem ne kad je objavio vest . Verovatno je on sam , na brzinu, skarabudžio tu početnu stranu novog sajtai pustio u vetar, da vidi kako će raja reagovati. Od stare ekipe, koja je sad u Vostok Games radi taj Battle Royale, teško da će nekoga nafatati.Pravljenje potpuno nove ekipe je dugotrajan i neizvesan posao.Zato mislim da je opcija (ako je uopšte stvarno rešio da napravi novi Stalker) da unajmi neku profi ekipu i plati neki od profi endžina ( tipa UE 4) i da onda ima realnih izgleda da Stalker 2 ugleda svetlo. Ovako, mrka kapa.
Ne bi mi smetalo da si i obrisao te postove. Ipak je to malo veci off topic.
Nego ti znas Ruski, pa me zanima sta Ruje i Ukrainci pricaju o Stalkeru 2? Znaju li oni nesto sto mi ne znamo?
Miha Experienced
Broj poruka : 129 Datum upisa : 2017-05-22 Godina : 20 Lokacija : Sume Pripjata
S.T.A.L.K.E.R 2??????Valjda je bio otkazan jel su ga opet pokrenuli?
Miha Experienced
Subject: Re: S.T.A.L.K.E.R. 2 Fri 10 Aug 2018 - 17:15
Okej izstrazivao sam i stalker 2 izlazi definitivno u 2021 godini.Steta sto ovi forumi i nisu vise aktivni toliko,nisu vise puni stalkera kao pre.I jedan lik je snimio pricu o stalkeru 2 tako davo pogledajte:https://www.youtube.com/watch?v=4lu-aCzqVP0 Sad mi je jos vise zao sto stalker 2 nije pre izasao,ali dobro vratice se a i valjda ce ovaj forum bit zivlji...
Tajl3r Moderator
Broj poruka : 167 Datum upisa : 2012-10-27 Godina : 37 Lokacija : RH
Subject: Re: S.T.A.L.K.E.R. 2 Fri 10 Aug 2018 - 17:33
Ajde provrti malo ovaj thread jer si istrazivanjem izgubio bzvz vrijeme,sve to sta si naveo ode u ovome threadu pise,plus taj video je vec tu i postan ako se ne varam ili mozda i drugom thredu nisam 100% siguran.Vecina nas tu je odigralo miljuna modova i same originale po ko zna koliko puta dosta je receno vec mi smo svi starci tu nazalost neki od nas nemaju vremena odigrat nesto po ko zna koji put,ali cuj zato si ti tu na mladima ostaje .Sta se manjka postova tice i aktivnosti to je je.... normalno za ovakav forum koji se bazira na dosta starijoj igri .
Broj poruka : 712 Datum upisa : 2010-03-10 Godina : 62 Lokacija : Novi Sivac,Srbija Raspoloženje : <string_table>
Subject: Re: S.T.A.L.K.E.R. 2 Fri 10 Aug 2018 - 18:17
A šta da radimo? Da se bavimo spekulacijama i nagađanjima? Čim počnemo sa tim, tema lagano ode u Indiju, Japan , Heperboreju ili Valhalu. Normalno kad nema ništa opipljivo i zvanično potvrđeno. Niti se zna koja ekipa će ga raditi ni na kojoj platformi će se raditi. Sve sama nagađanja a Sergej Grigorovič ćuti i ponekad šturo odgovori na neko pitanje na svom FB nalogu. U međuvremenu se većinom bavi sprtskim automobilizmom i trkama motora ili politikom. Većina postova na FB su mu autom-moto sport i politika. Evo, ima nešto i o Stalker 2 od pre neki dan. Citat: "Sergiy Grygorovych, Founder and Owner of GSC Game World has announced:
"First details about S.T.A.L.K.E.R. 2 will be 4 months before the release. The project doesn't need any promotional or PR. Only a presentation before sales".
Znači, nema nameru da iznosi ikakve detalje o igri sve do 4 meseca pred izlazak ige. Kaže da nema potrebe da se ranije igra reklamira. Ima na ruskojezičnim forumima puno toga napisanog ali sve su to nagađanja i nepozdane informacije, ništa opipljivo. Kolko je toga napisano na AMK forumu a sve se svodi na rekla-kazala i spekulacije, maštarije. Ne pada mi napamet da pročitam šezdeset strana na ruskom da bih saznao dve tri koliko-toliko interesantne stvari a koji i nisu toliko vredne, jer nisu zvanično potvrđene od vlasnika GSC. Evo link ka temi Stalker 2 na AMK forumu, pa koga interesuje može da istražuje. https://www.amk-team.ru/forum/topic/13754-stalker-2/?page=64 U Zaglavlju je urednik izdvoio nekoliko "vesti" i to sve su nepotvrđene, pa čak i ta da je urednik sajta Igromanija prešao u GSC. Taj lik je to objavio ali nema potvrde iz GSC o tome. Mogu i ja da kažem da me pozvao Sergej u Kijev da radim na Stalker 2 i da sad lagano pakujem stvari.
Miha Experienced
Subject: Re: S.T.A.L.K.E.R. 2 Fri 10 Aug 2018 - 18:17
Okej samo kazem za stalker 2 kad izadje da ce mnogo ljudi da ga igra nego kao sto su igrali ove predhodne jer je gaming industrija napredovala
Subject: Re: S.T.A.L.K.E.R. 2 Fri 10 Aug 2018 - 19:09
@Miksa Taman kad ti budeš imao 17 godina i budeš zreo gejmer, eto ga Stalker 2. Za te tri godine legano naučiš ruski jezik i odigraš nekih stotinjak solidnih modova koji su do sad izašli i barem još dvaesetak koji će izaći u međuvremenu i onda ćeš biti pravi Master Stalker i ekspert na temu stalkera. Pa kad izađe Stalker 2 da ovde i ne samo ovde, novim stalkerima "gušterima" (koji sad imaju 8-10 godina) budeš vodič kroz Zonu i svet Stalkera. Da budeš ekspert Miksa. U međuvremenu o stalker 2 možemo samo da nagađamo. Kao na primer da li će Aleksej Sitjanov raditi gejm dizajn za Stalker 2, kao što je već radio za "Shadow of Chernobyl" pa se vratio da radi Stalker 2 i radio na njemu sve do obustaljanju projekta 2012 godine. Posle raspuštanja GSC je ostao sa ekipom koja je do tada radila na Stalker 2 i sa njima osnovao Vostok Games koja je uradila online igru Survarium a sad rade igri "Fear the Wolves" ( Battle Royale fazon) ali nisam nigde pročitao da je Sitjanov u to uključen. U međuvremenu je radio neki svoj projekat "Sketch Tales". Nakon Survariuma je dao jedan intervju gde je rekao da bi voleo da radi na Stalker 2 ako ga Grigorovič pozove. Pre nekih mesec dana je Grigorovič na svom FB čestitao Sitjanovu rođendan. To može da znači da će Sitjanov biti deo ekipe Stalker 2 i to jedan od ključnih ali ipak ne mora to da znači.Možda je samo starom prijatelju čestitao rođendan i ništa više. Ja lično verujem da će da ima neku ulogu u novom timu Stalker 2, makar kao neki savetnik.
ekibum Novice
Broj poruka : 14 Datum upisa : 2010-10-24 Godina : 52 Lokacija : Krusevac
Subject: Re: S.T.A.L.K.E.R. 2 Fri 10 Aug 2018 - 19:25
hehhe.... Purke brate sve znas ko dnevnik u pola osam
Miha Experienced
Subject: Re: S.T.A.L.K.E.R. 2 Fri 10 Aug 2018 - 22:41
Okej,ali znas li kako i gde mogu da naucim Ruski jer sam oduvek hteo da znam taj jezik???
Nemanja95 Experienced
Broj poruka : 175 Datum upisa : 2011-12-07 Godina : 29 Lokacija : Скадовск, Затон
Subject: Re: S.T.A.L.K.E.R. 2 Sun 26 Aug 2018 - 23:49
Posto je forum malo zamro red je da ga malo razmrdamo, makar da radi na minimumu do 2021. Elem posto je novi Stalker zvanicno najavljen, nisam mogao da ne razmisljam o tome kako bi on trebao da izgleda, a verovatno i vecina stalkera sirom sveta. Osnovni recept je tu samo malo da se prosiri i poboljsa gde je neophodno. Sta pod tim mislim, ono sto prati Stalker serijal je odlicna ambijentalna muzika koja dodatno pojacava ukupni utisak, atmosferu i jednostavno stvara poseban smek celoj igri, pravo malo umetnicko delo. Isto to mora da ima i dvojka, a mislim da bi bilo lepo da se napravi paralela sa starim delovima i da se probere odrednjena muzika iz njih i ubaci i u Stalker 2. Druga stvar koja je bitna, a na kojoj su se sapleli po meni i stari SoC i LA mod su veliki broj mapa, pa na kraju sve to mora da se sece ili ostane nefunkcionalno i pusto kao u LA. Ne treba ici u neku gigantomiju i nesto enormno veliko sto ce biti nezaniljivo. Ono na sta se treba ugledati je CoP u smislu mapa, one su velike , ali odlicno dizajnirane, veliki broj lokacija, od kojih svaka ima neku funkciju , neki zadatak je vezan za nju, svaka je vredna istrazivanja. Pored toga tu su stalkeri koja istarzuju mapu, imaju svoja mesta za odmor sa vatrom, sto opet stvara i pojacava tu neku specificnu stalkersu atmosferu. Ako je CoP imao tri glavne mape plus podzemne mape, za dvojku je sasvim dovoljno oko 5 velikih detaljno uradjenih mapa plus podzemlje. Iz pomenutog CoP-a treba preuzeti i ideju za sporedne zadatke koji su slozeni , intersantni i bitni za prici tj nekako se lepo dopunjuju i uklapaju sa glavnim zadacima, znaci ne one gluposti unisti copor pasa i fleseva kao u SoC i CS. Solidan da ne kazem veliki izbor oruzja, operme i odela se podrazumeva kao i mogucnost njihove nadogradnje se podrazumeva i o tome ne treba pricati. Eventualno treba staviti akcenat na istocno naoruzanje(SSSR, Rusija, Ukrajina ,Belorusija), ipak je logicnije i relanije videti stalkera sa nekom puskom AK familije ili Vintarom nego sam M4-16 itd, ali naravno i zapadnog oruzja treba biti u igri, manje doduse. Jednaostavno stara trilogija ima mnogo toga zanimljivog sto bi trebalo opstati i u novom delu, naravno da treba uneti i nesto novo ali steta bi bila da se izbce neke stvari kao krvopije , snorkovi, artifakti, onaj cuveni zvuk kad dobijete i ispunite zadatak i mogo bi ovako da nabrajam do sutra, sve u svemu ima vremena videcemo kako ce se to razvijati, procurece nesto sigurno, necemo valjda da budemo u iscekivanju sve do cetiri meseca pred izlazak. Jedina bojazan mi ostaje da ne naprave neko cudo sa mega-giga grafikom koju ce moci da pokrenu srecnici sa bezobrazno skupim racunarima. Za sad bi to bilo to ostavicu nesto da napisem i drugi put, a nadam se da ostalima ne smetaju ovi moji zelje i pozdravi
Miha Experienced
Subject: Re: S.T.A.L.K.E.R. 2 Tue 28 Aug 2018 - 15:37
Slazem se,stalker cop ima najjacu pricu po meni a i kvestovi te upucuju i u glavnu pricu sto je nesto najbolje......
Miha Experienced
Subject: Re: S.T.A.L.K.E.R. 2 Tue 28 Aug 2018 - 15:45
Inace ja se nadam nekom stvarno prejakom pricom ali ako ga useru razocaracu se u zivot......
PoWeR Master
Broj poruka : 546 Datum upisa : 2011-07-19 Godina : 29 Raspoloženje : OK
Subject: Re: S.T.A.L.K.E.R. 2 Sat 8 Sep 2018 - 11:51
Ali 3 godine cekanja.......
Nemanja95 Experienced
Broj poruka : 175 Datum upisa : 2011-12-07 Godina : 29 Lokacija : Скадовск, Затон
Subject: Re: S.T.A.L.K.E.R. 2 Sat 8 Sep 2018 - 21:37
To jeste ono sto je za sve nas problematicno, cekanje, prodje vec 8 godina od COP-a i jos ce tri do dvojke, ali sa druge strane bolje i za tri godine nego da se na CoP-u sve zavrsi. To je jos i podnosljivo seti se koliko su ljudi pre nas cekali Shadow of Chenobyl.
Miha Experienced
Subject: Re: S.T.A.L.K.E.R. 2 Sat 8 Sep 2018 - 23:11
Brzo ce proci 2018 je prosla kao dan!
S.T.A.R.A.C. Experienced
Subject: Re: S.T.A.L.K.E.R. 2 Thu 18 Oct 2018 - 19:12
Miha Experienced
Subject: Re: S.T.A.L.K.E.R. 2 Thu 18 Oct 2018 - 22:09
Ovaj trejler je po mom misljenju fan-made zbog toga sto sam video mnogih ovakvih animacija od fanova. Zatim Stalker 2 bi mogao izaci i pre 2021 ako ga zavrse pre..
MarkedOne8 Pro Spammer
Broj poruka : 956 Datum upisa : 2010-07-04 Lokacija : Vršac Raspoloženje : XD
Subject: Re: S.T.A.L.K.E.R. 2 Thu 22 Nov 2018 - 12:01
@Miha Naučićeš ruski tako što ćeš prvo da odgledaš seriju ,,Kuhinja" i ,,Hotel Eleon". Onda ćeš da instaliraš Duolingo app i s njom ćeš učiti ruski. Onda ćeš nekako da upoznaš neke Ruskinje i pomoćiće ti da brže naučiš ruski. Thank me later.
Miha Experienced
Subject: Re: S.T.A.L.K.E.R. 2 Wed 20 Mar 2019 - 21:29
20.9.2019 i sve smo blizi stalkeru! Ja se vratio na stalker upisivao sam srednju itd i nisam lose prosao! Samo se nadam da stalker 2 nece biti kao surviarium
Tajl3r Moderator
Broj poruka : 167 Datum upisa : 2012-10-27 Godina : 37 Lokacija : RH
Subject: Re: S.T.A.L.K.E.R. 2 Thu 28 Mar 2019 - 21:06
https://www.stalker2.com/ 4k art work https://i.redd.it/2xce3v7vhwo21.jpg
Nemanja95 Experienced
"Aktivirali" su sajt napokon, do sada je bilo samo godina 2021. na njemu. Ubucili su malo i one cuvene S.T.A.L.K.E.R. atmosferske muzike, odlicno zvuci i odlicno je sto od nje ne odstupaju.
Miha Experienced
Subject: Re: S.T.A.L.K.E.R. 2 Sat 6 Apr 2019 - 16:11
Super samo da sve ispadne kako valja!
flexerca Administrator
Broj poruka : 340 Datum upisa : 2012-03-02 Godina : 45 Lokacija : Cazin, BiH Raspoloženje : Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatulûk agh burzum-ishi krimpatul.
"Aktivirali" su sajt napokon, do sada je bilo samo godina 2021. na njemu. Ubucili su malo i one cuvene S.T.A.L.K.E.R. atmosferske muzike, odlicno zvuci i odlicno je sto od nje ne odstupaju.
U toj muzici neki "zagriženi" stalker fanovi su našli poruku Morseovim kodom gdje kaže ..."Ne znam da li me neko čuje, ali to nije ni važno. Navikao sam na usamljenost, Zona ima smisao za sve. Moram čekati..."
Miha Experienced
Ljudi sta mislite gde ce se sve odrzavati Stalker 2?
S.T.A.R.A.C. Experienced
Subject: Re: S.T.A.L.K.E.R. 2 Fri 17 May 2019 - 14:13
A few words from the Boss, Sergiy Grygorovych. We really feel it, thank you!
"I told you about S.T.A.L.K.E.R.2 a year ago. At the beginning of development, I decided it must be either a cultural phenomenon or nothing. Now I can say that I like it. And we won't talk a lot this time, we make. The team feels your support, thank you all!"
PoWeR Master
Subject: Re: S.T.A.L.K.E.R. 2 Mon 26 Aug 2019 - 23:43
Cuo sam glasine da ce Engine biti Unreal Engine 4........
Subject: Re: S.T.A.L.K.E.R. 2 Tue 27 Aug 2019 - 15:16
@PoWeR Glasine o tome postoje od prvog momenta ove poslednje najave "dvojke". Starac i ja smo o tome nešto govorili ovde ali ništa nije zvanično potvrđeno. Ako imaš nešto novo, kaži nam pa da vidimo je li realno ili je prežvakavanje stare teme. Ako misliš ovo oko slika iz ofisa GSC, to opet ništa ne mora da znači. Ima tamo i slika Kiano Rivsa i ne mora da znači da će se on pojaviti u igri ili da će glavni junak ličiti na njega. Reci gde si naleteo na te informacije i daj link, ako se sećaš.
PoWeR Master
Subject: Re: S.T.A.L.K.E.R. 2 Tue 27 Aug 2019 - 21:41
@purke62 Samo sam cuo glasine na nekom FB grupi i stalker redditu, komentari..
AlfaStalker Experienced
Broj poruka : 99 Datum upisa : 2014-05-17 Godina : 49 Lokacija : černobil Raspoloženje : Братишка из спецназа