Broj poruka : 47 Datum upisa : 2016-04-29 Lokacija : Pripyat
Subject: Černobil (2019) mini serija! Sat 30 Mar 2019 - 16:51
Na HBO stiže još jedna mini serija koja definitivno obećava. U pitanju je „Černobil“ čija premijera je zakazana za 7. maja kada ćete moći da je vidite na HBO i HBO Go.
Priča prati dešavanja posle nuklearne katastrofe koja se dogodila 26. aprila 1986. godine u Sovjetskom Savezu.
Posle testa koji su naučnici pokušali da sprovedu, eksplodirao je reaktor 4 nuklearne elektrane Černobil ispuštajući ogromnu količinu smrtonosne radijacije u atmosferu.
A ono što se desilo posle toga je bilo dramatično. Sovjetske vlasti su prvo pokušale da zataškaju događaj izlažući radnike i građane Pripjata radijaciji. A onda je na hiljade vojnika učestvovalo u operaciji sanacije na terenu gde je samo nekoliko minuta bilo dovoljno da se umre od zračenja.
I dalje se Černobil smatra najvećom katastrofom koju su izazvali ljudi.
Seriju režira Craig Mazin, a glavne uloge igraju Stellan Skarsgård, Jared Harris i Valery Legasov.
Evo i trailera:
Djomla Novice
Subject: Re: Černobil (2019) mini serija! Mon 13 May 2019 - 20:51
Pogledao prvu. Sto se tice produkcije i glume, maestralno! Ali me nervira sto pricaju engleski, ikad izgovaraju imena deluje malo nerealno. Sve u svemu.. Ovo se cekalo. Top!
Josipvk Zombie
Broj poruka : 7 Datum upisa : 2019-03-23 Godina : 36 Lokacija : Vinkovci Raspoloženje : Odlicno
Subject: Re: Černobil (2019) mini serija! Thu 16 May 2019 - 1:43
Serija je super pogledao sam 2 epizode i odusevila me
MarkedOne8 Pro Spammer
Broj poruka : 956 Datum upisa : 2010-07-04 Lokacija : Vršac Raspoloženje : XD
Subject: Re: Černobil (2019) mini serija! Thu 30 May 2019 - 0:24
Serija rastura i u komercijalnom smislu. Trenutno ima ocenu 9.7 od 10.0 na IMDB sajtu. Sledeća najbolja serija ima tek 9.5 kao ocenu. Chernobyl trenutno ima oko 77 hiljada ocena, kada pređe 100 hiljada e onda će biti pravi bum. Postaje mainstream što bi se reklo. Drago mi je zbog toga i mislim da je vrlo bitno da ljudi dobiju pitku dozu uviđaja u neke, po meni, bitne stvari i dešavanja.
purke62 Osnivač administrator
Broj poruka : 712 Datum upisa : 2010-03-10 Godina : 62 Lokacija : Novi Sivac,Srbija Raspoloženje : <string_table>
Subject: Re: Černobil (2019) mini serija! Fri 14 Jun 2019 - 15:35
Baš mi je čudno da niko nije ovde podelio svoje utiske o seriji nakon odgledanih svih 5 epizoda. Verovatno ste se istrošili svojim komentarima na drugim mestima. Međutim, imao sam lično obećanje od Ajsiča (MarkedOne8) da će čim odgleda, ovde podeliti svoje utiske.Baš čudno, on ne ume da laže, hehehe. Stari dobri Ajsiče, na njega uvek možeš da se osloniš.
Tajl3r Moderator
Broj poruka : 167 Datum upisa : 2012-10-27 Godina : 37 Lokacija : RH
Subject: Re: Černobil (2019) mini serija! Sun 16 Jun 2019 - 17:16
Taman odgleda sve odlicna serija ,malo su mogli vise ok rudara pricu rastegnuti bas me zanimalo staje na kraju bilo sa njima dali su kopali bezveze i na kraju sam pogleda discovery dokumentarc di je objasnjeno da su prostor zalili betonoma i da na kraju nije doslo do propadanja. Mada sam pratija dosta oko tog dogadaj jer fascinatno je stra ljudska ruka moze izradit a i unistit ,nisam ni zna da je potecijalno moglo doci i do jos vece katastrofe nego staje bila.
Djomla Novice
Subject: Re: Černobil (2019) mini serija! Sun 16 Jun 2019 - 21:28
Nesto najbolje ikad snimljeno! Sve sve, ali glavno pitanje je.. Koja je cena lazi?
Ono sto mi trenutno jako smeta, to su ovi nasi mediji. Niko nista godinama nije pisao. Cak ni za godisnjicu katastrofe, retko ko je sta pisao. A evo sad..
Ja imam utisak, da 50% nacije nije znalo za Cernobilj, dok nije pocela ova serija.
flexerca Administrator
Broj poruka : 340 Datum upisa : 2012-03-02 Godina : 45 Lokacija : Cazin, BiH Raspoloženje : Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatulûk agh burzum-ishi krimpatul.
Subject: Re: Černobil (2019) mini serija! Mon 17 Jun 2019 - 7:44
Sinoć sam odgledao baš sve u cugu...i mogu reći da sam oduševljen i dramatizacijom, i načinom snimanja i sa ulogama. Sad koliko to ima veze sa stvarnim događajima...koliko god sam prije istraživao, nigdje nisam našao nešto za onu bjelorusku naučnicu. Ili mi je promaklo ili je neki dodani dramaturški lik. Sve u svemu jedna od najboljih serija što sam gledao.
Djomla Novice
Subject: Re: Černobil (2019) mini serija! Mon 17 Jun 2019 - 9:36
flexerca wrote:
Sinoć sam odgledao baš sve u cugu...i mogu reći da sam oduševljen i dramatizacijom, i načinom snimanja i sa ulogama. Sad koliko to ima veze sa stvarnim događajima...koliko god sam prije istraživao, nigdje nisam našao nešto za onu bjelorusku naučnicu. Ili mi je promaklo ili je neki dodani dramaturški lik. Sve u svemu jedna od najboljih serija što sam gledao.
Ona u stvarnosti nije postojala. Zamisljeno je tako da ona predstavlja grupu naucnika.
flexerca Administrator
Broj poruka : 340 Datum upisa : 2012-03-02 Godina : 45 Lokacija : Cazin, BiH Raspoloženje : Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatulûk agh burzum-ishi krimpatul.
Subject: Re: Černobil (2019) mini serija! Wed 19 Jun 2019 - 8:06
Djomla wrote:
flexerca wrote:
Ona u stvarnosti nije postojala. Zamisljeno je tako da ona predstavlja grupu naucnika.
Našao sam bolji i kvalitetniji snimak, izgleda da sam gledao skraćenu verziju...Serija je odlična u svakom pogledu.