Poll | | Koji browser koristite? | Mozilla Firefox | | 39% | [ 21 ] | Google Chrome | | 35% | [ 19 ] | Opera | | 19% | [ 10 ] | Safari | | 0% | [ 0 ] | Netscape | | 0% | [ 0 ] | Microsoft Internet Explorer | | 6% | [ 3 ] | Nije naveden | | 2% | [ 1 ] |
| Total Votes : 54 |
|
November 2024 | Mon | Tue | Wed | Thu | Fri | Sat | Sun |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
Top posting users this week | |
Statistics | We have 646 registered users The newest registered user is VedranB
Our users have posted a total of 9856 messages in 747 subjects
|
Who is online? | In total there are 8 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 8 Guests
None
Most users ever online was 87 on Mon 21 Oct 2024 - 17:23
|
|
| Kako videti ćirilični tekst | |
| Author | Message |
---|
purke62 Osnivač administrator
Broj poruka : 712 Datum upisa : 2010-03-10 Godina : 62 Lokacija : Novi Sivac,Srbija Raspoloženje : <string_table>
| Subject: Kako videti ćirilični tekst Sat 20 Mar 2010 - 11:51 | |
| Evo jednog simpatičnog reenja za problem "hijeroglifa" kad imate neki tekst na ruskom.Često će te naići na dobre modove, ali su only for russian .Može to da radi i na engleskoj verziji uz par izmena.Problem je sa readme fajlom, sve sami "hijeroglifi".Ovo naj više pravi problema kod uputstava za alata za modovanje, koji su u principu na ruskom.Ima toliko dobrih alata ali nemaš pojma koko se sa njima radi.Ovo može donekle da pomogne.Ja nemam taj problem jer sam u Win 7 uključio da mi sve čita kako treba na ruskom.Barem da vidim šta piše, pa posle da nakako prevedem, google, bilo kako. Našao sam ovaj sajt gde se ti hijeroglifi lako prevode u čitljivu ćirilicu http://2cyr.com/decode/?lang=en Mislim da je jasno, kopiraš u gornje polje hijeroglife i klikneš na OK, dole imaš čitaak tekst na ruskom, posle ga kopiraš i ideš na ovu stranu google transatera http://translate.google.com/?hl=en&sl=en&tl=sr#ru|sr| nešto neće da mi link radi kako treba, zato ga kopirajte celog, sa ovim na kraju |sr|.Kad se klikne na link, ide na stranu za prevod sa engleskog na srpski.Možeš jednostavno da promenuš ulazni jezik u bilo koji koji su na spisku.Još bolje je kad se izlazni jezik stavi croatian, jer onda se dobije latinica. Prevod će biti malko rogobatan, nekad jako rogobatan, čak i užasno pogrešan.Međutim dovoljno za početak da se zna o čemu se zapravo radi. Ovo sve može i pomoću MS Office- Word, ali ko nije vičan sa njim može ovako da proba |
| | | Placenik Veteran
Broj poruka : 407 Datum upisa : 2010-11-07 Godina : 41 Lokacija : Salzburg, Austrija Raspoloženje : Zloglasno
| Subject: Re: Kako videti ćirilični tekst Sat 24 Sep 2011 - 15:40 | |
| Da napisem i ja par reci sto se tice cirilicnog teksta i problema "hijeroglifa".Ovaj problem se resava lako i ne moramo da idemo na ovaj online program koji pretvara hijeroglife u cirilicni citljiv tekst,koji je naveo kolega purke62.
Dakle sve sto nam treba je Notepad++.Znaci imamo neki readme koji je na ruskom ali se vide samo hijeroglifi.Nista strasno,otvorimo taj readme pomocu Notepad++ i vidimo hijeroglife.Sad idemo gore i kliknemo na opciju Encoding,kad nam se otvorio mali prozor sa nekim stavkama,idemo na stavku Character Set,kad nam se pojavi opet mali prozor sa opcijama koji se sastoji od Arabic,Baltic itd,idemo na stavku Cyrillic,opet imamo novi prozor i na kraju kliknemo na Windows -1251.Sad imamo cisti Cirilicni tekst koji moze da se cita. To bi bilo sve. Toliko od mene. |
| | | quicksilver Osnivač
Broj poruka : 356 Datum upisa : 2010-03-10 Godina : 32 Lokacija : Subotica, Vojvodina, Srbija Raspoloženje : .ltx .dds
| Subject: Re: Kako videti ćirilični tekst Sat 24 Sep 2011 - 15:52 | |
| Baš dobro što si se setio to ovde da napišeš. Ne kažem ja džabe da je Notepad++ moćan program. Samo još jedna stvar. Kada enkodirate tekst fajl, on se automatski sačuva. Meni nije problem, ali može doći do nekog poremećaja u kodu prilikom enkodiranja, mada je to vrlo retko. Samo da vas upozorim. |
| | | Strelok93 Experienced
Broj poruka : 125 Datum upisa : 2012-01-21 Godina : 31 Lokacija : Zvornik Raspoloženje : Solidno
| Subject: Re: Kako videti ćirilični tekst Wed 8 Feb 2012 - 1:23 | |
| - purke62 wrote:
- Evo jednog simpatičnog reenja za problem "hijeroglifa" kad imate neki tekst na ruskom.Često će te naići na dobre modove, ali su only for russian .Može to da radi i na engleskoj verziji uz par izmena.Problem je sa readme fajlom, sve sami "hijeroglifi".Ovo naj više pravi problema kod uputstava za alata za modovanje, koji su u principu na ruskom.Ima toliko dobrih alata ali nemaš pojma koko se sa njima radi.Ovo može donekle da pomogne.Ja nemam taj problem jer sam u Win 7 uključio da mi sve čita kako treba na ruskom.Barem da vidim šta piše, pa posle da nakako prevedem, google, bilo kako.
Našao sam ovaj sajt gde se ti hijeroglifi lako prevode u čitljivu ćirilicu
http://2cyr.com/decode/?lang=en
Mislim da je jasno, kopiraš u gornje polje hijeroglife i klikneš na OK, dole imaš čitaak tekst na ruskom, posle ga kopiraš i ideš na ovu stranu google transatera
http://translate.google.com/?hl=en&sl=en&tl=sr#ru|sr| nešto neće da mi link radi kako treba, zato ga kopirajte celog, sa ovim na kraju |sr|.Kad se klikne na link, ide na stranu za prevod sa engleskog na srpski.Možeš jednostavno da promenuš ulazni jezik u bilo koji koji su na spisku.Još bolje je kad se izlazni jezik stavi croatian, jer onda se dobije latinica. Prevod će biti malko rogobatan, nekad jako rogobatan, čak i užasno pogrešan.Međutim dovoljno za početak da se zna o čemu se zapravo radi.
Ovo sve može i pomoću MS Office- Word, ali ko nije vičan sa njim može ovako da proba Hvala mnogo na ovome..meni je tako za smrter mod nisam mogao da vidim opis oruzja koja iz tog moda niti bilo cega drugog sto je bilo specificno samo za smrter mod i isto tako nisam mogao da vidim sadrzaj misija dead city dok nisam instalirao rusku verziju.. a moze li ovde se ubaciti ceo tekst iz read me i prevesti se . |
| | | Sponsored content
| Subject: Re: Kako videti ćirilični tekst | |
| |
| | | | Kako videti ćirilični tekst | |
|
Similar topics | |
|
Similar topics | |
| |
Page 1 of 1 | |
| Permissions in this forum: | You cannot reply to topics in this forum
| |