Dobro došao stalkeru u BalkanZonu.Nadam se da ćeš ovde naći zanimljivih stavari.Takođe se nadam da ćeš nas obavestiti o nečem zanimljivom u vezi Stalkera a da to nije ovde već pomenuto.Neku zanimljivu informaciju ili preporuka za neki dobar mod koji ovde nisamo pomenuli.
Kažeš da slabo razumeš ruski, što ipak znači da ponešto i razumeš.Ako ipak nešto razumeš i možešda pratiš radnju igre na ruskom, ne bi bilo loše da probaš mod R.M.A. ("Восстановление старого сюжета) ili u prevodu "Vraćanje na staru priču" ili "Povratak stare priče (sižea)".
Nešto malo je Ajsič (MarkedOne8) napisao o ovom modu, odnosno o najnovijoj verziji 1.1.5.
RMA 1.1.5Nikako nemam vremena da ga odigram, nekoliko puta sam ga počeo i nijednom nisam stigao dalje od Kordona, nažalost.Inače sam odavno odigrao verziju 1.1 i mislim da je do sad najbolji mod za SoC.Naročito deo u Death City mapi.Obzirom da je mod radio samo jedan čovek, mod je ekstra i može da bude dobra osnova za neki megamod.Već postoje nekoliko modova koji su bazirani na RMA modu.Pre svega mislim na S.T.A.L.K.E.R. Restoration Mod 1.0.Njega sam probao ali mi pravi probleme sa hardware, previše je zahtevan za moju mašinu, što mislim da je nepotrebno za SoC , neko preterivanje sa garfikom i ostalim.